A második helyen végzett Tadissi Martial a Linzben megrendezett karate világbajnokságonDátum: 2016-11-02

Versenyzőnk eredményével kvalifikálta magát a 2017 nyarán megrendezésre kerülő Világjátékokra


A 67 kg-osok küzdelmi kategóriájában Tadissi Martial 90 versenyző közül jutott a döntőbe. Az idei Eb-bronzérmes magyar a selejtezők során az egész vb egyik legjobb teljesítményét nyújtotta. Öt győzelme alatt mindössze két pontot csináltak ellene, és közben legyőzte a francia Da Costát, a döntőbe jutásért pedig 2-0-ra nyert a török Uygur ellen. A korábbi kétszeres korosztályos Európa-bajnok versenyző a fináléban azonban alulmaradt az angol Thomas ellenében.


(Dr Tahon Róbert, Tadissi Martial és Hecker Balázs)

Szereplésével Tadissi Martial beállította a sportág történetének legjobb magyar szereplését, hiszen felnőtt vb-n karatésainknak még soha sikerült aranyérmet nyerniük, ezüstig korábban S. Kovács Ádám és Klima Zsuzsanna jutott el.

 

Tadissi Martial eredményei a VB-n: 

 

A 32 közé jutásért: - Delgado (perui) 4-0
A 16 közé jutásért. - Ben Ataya (tunéziai) 3-0
Nyolcaddöntő: - Pataridze (grúz) 5-0
Negyeddöntő: - Da Costa (francia) 4-2
Elődöntő: - Uygur (török) 2-0
Döntő: - Thomas (angol) 0-8

 

Mint azt Dr. Tahon Róbert Szakosztályigazgató elmondta, Tadissi Martial kiegyensúlyozott magas színvonalú nemzetközi teljesítményének, és persze a VB ezüstéremnek köszönhetően világranglista vezető lett -67 kg-ban.

 


(Krajcsi László és Garai Nóra)

A kerekesszékes nőknél formagyakorlatban Garai Nóra - szintén az UTE versenyzője - negyedik helyen végzett.

A rekordlétszámot, 118 ország több mint ezer versenyzőjét felvonultató világbajnokságon a többi kategóriában a magyarok nem kerültek a dobogó közelébe, hazánk azonban így is az előkelő kilencedik helyen végzett az éremtáblázaton.

Versenyzőnk eredményével egyben kvalifikálta magát a nem olimpiai sportágak legrangosabb rendezvényére, a Világjátékokra, amelyet 2017 nyarán rendeznek Wroclawban.

GRATULÁLUNK!