WKF Szabálykönyv 2019Dátum: 2019-03-22

WKF Szabálykönyv

WKF Szabálykönyv 

A Magyar Karate Szakszövetség Bírói Bizottságának munkája nyomán elkészült a 2019. január 1-től érvényes WKF szabálykönyv magyar fordítása. A dokumentumban a változások pirossal vannak jelölve.

Az MKSZ Bírói Bizottsága felhívja a figyelmet arra is, hogy a szabálykönyv nem szó szerinti fordítás, hanem a hazai működésre átültetett változat: minimális eltérések vannak a WKF hivatalos szabálykönyvéhez képest, illetve néhány rész nem szerepel részletesen (pl. olimpiai kata szabályok, videóbíró rendszer, óvási dokumentumok).

A Bírói Bizottság a változásokat a január 5-én sorra kerülő nyílt bírói tanfolyamon ismerteti és magyarázza el részletesen, ahová a bírók mellett edzőket, versenyzőket és bárki más érdeklődőt is vár.

A tanfolyamról információk elérhetők itt.

Alapvető változás az új szabályokban, hogy katában világversenyeken az eddigi zászlós rendszert elektronikus pontozásos rendszer váltja fel, az ennél kisebb versenyeken azonban egy év haladékot adnak ennek használatára!

Kumitében kisebb módosítások vannak, ezek egyike, hogy a felnőtt és U21-es nők küzdőideje a férfiakéhoz hasonlóan kettőről három percre emelkedik. 

Az új szabálykönyv elérhető itt.