AZ UTE A LEGJOBB MINSZKBEN!Dátum: 2019-07-08

Az UTE nyerte a minszki Európa Játékok sportegyesületi rangsorát


15 sportág 23 versenyszámában 50 ország 4000 sportolója mérte össze tudását a multisport eseményen, ahol 14 sportágban 121 versenyző képviselte a Magyarországot. A magyar indulók 56 sportegyesületet is képviseltek az Európa Játékokon, melyek közül is a legeredményesebb az Újpesti Torna Egylet lett.

Az 1-6. helyezések alapján számított egyesületi eredményességi rangsorban 22,5 ponttal élen végző UTE, a kajakos Kozák Danuta egy arany- és három ezüstérmének, a sportlövő Péni István és a karatés Tadissi Yves Martial bronzérmének köszönheti elsőségét. A szoros versenyben főleg kajakos és kenus eredményei után 21 ponttal a második helyen végző Győri Vízisport Egyesületet a két aranyérmet szerző kajakos Kopasz Bálint, és a szintén aranyérmes kenu páros Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső képviselte. A Budapesti Honvéd annak ellenére, hogy versenyzői a legtöbb érmet szerezték, a kajakos Csipes Tamara és Medveczky Erika aranyérme, a birkózó Lőrincz testvérek és Torba Erik, valamint a tornász Vecsernyés Dávid bronzérme a rangsorban 20,5 pontot jelentett és ezzel a képzeletbeli dobogó harmadik helyén zártak. Az aranyérmes kajakos Kárász Anna és az ezüstérmes Birkás Balázs a negyedik helyen végző Szegedi Vízisport Egyesületet, az ezüstérmes Bodonyi Dóra az ötödik Szolnoki Kajak Kenu Klubot, a bronzérmes Kerekes Gréta pedig a Debreceni Sportcentrumot képviselték.
A magyar csapat a Honvédos Lőrincz Tamás vezetésével fejezte be szereplését a minszki Európa Játékok hivatalos záróünnepségén, ahol az ötven ország részvételével lebonyolított rendezvényen Magyarország az előkelő 13. helyen szerepel az éremtáblázaton. Összességében négy arany, hat ezüst és kilenc bronzérmet szerzett a Magyar Csapat 19 tagja.

Forrás: SOSZ