MOLNÁR RÉKA MEGNYERTE A PÁRIZS OPENTDátum: 2023-02-01

Öt hónapja lett édesanya – most nemzetközi karateversenyt nyert Párizsban Molnár Réka


Egészen elképesztő sikertörténet Molnár Rékáé, aki öt hónappal ezelőtt adott életet kislányának, Lanának és most Párizsban megnyerte a nagypresztízsű nemzetközi (WKF) karateversenyt a -50 kg-os súlycsoportban. Az októberi hazai rendezésű karate-világbajnokságon élete formájában szeretne versenyezni.

image3

Hihetetlenül pozitív sikertörténet Molnár Rékáé, aki úgy tűnik élete legfontosabb fejezeteit a versenykaraténak, vagyis a WKF (Wolrd Karate Federation) égisze alatt zajló, úgynevezett olimpiai karaténak köszönheti. Réka viszonylag későn, 14 évesen kezdett karatézni, ugyanakkor számos korosztályos sikert aratott, az utánpótlás világ- és Európa-bajnokságokon rendre kitűnően szerepelt.

Réka most Párizsban hatalmasat küzdött és Hárspataki Gábor olimpiai, csodaszámba menő utolsó utáni másodperces győztes rúgásához hasonlóan ő is az utolsó másodpercben bevitt fejrúgással hozta el a döntőben az aranyérmet a francia  és korábbi U21-es világ- és Európa-bajnok Ahmed Nishwa elöl a -50 kilogrammos súlycsoportban.

Tadissi és Réka és család

„Már a babaváráskor is az volt a célom, hogy magyar közönség előtt mutathassam meg magam a sportág legfontosabb versenyén, de persze addig még vannak válogató versenyek – mondja Réka, aki a szülés előtt két nappal még fizikailag igen aktív volt, és a hathetes kontrollra már edzésből érkezett. Csodálatos, hogy a családom, a párom, aki szakmailag is felkészülésemet maximálisan segíti, mindenben kiveszi a részét a kislányunk, Lana születése óta.

forrás: Mandiner