NAGY BOTOND AZ UTE-BAN FOLYTATJA!Dátum: 2020-09-01

Az egyetemi Európa Bajnok válogatott kata versenyző az UTE karate csapatát erősíti szeptembertől.


Nagy Botond az olimpiai ágazat (WKF) legeredményesebb aktív kata versenyzője 2020. szeptember 1-től az UTE-nál folytatja pályafutását.

A formagyakorlat meghatározó egyénisége közel 20 éve kezdett el karatézni az AC Sinus, az Arashi, majd a KSI színeiben. Botond a látszet ellenére nem klubokat váltott, hanem Szinák Attila mester keze alatt tanulta a karatét ezekben a klubokban. Közös munkájuk eredménye, - több más rangos eredmény mellett - hogy Nagy Botond 2019-ben Egyetemi Európa Bajnokságot nyert, valamint felnőtt Európa Bajnokságon kata versenyszámban eddig kétszer sikerült ötödik helyet szereznie.

Nagy Botond

Az elmúlt időszakban Hirokazu Sekine mester segíti Botond további fejlődését, nem titkolt céljuk az Európa és világbajnokságokon még előkelőbb helyezések megszerzése, valamint az olimpiai kvalifikáció. Ebben az elképzelésben találkozott a versenyző és a sportegyesület elképzelése, ugyanis az UTE célja egy karakteres kata csapat felépítése, melynek egyik meghatározó alakja, az utánpótlás versenyzők példaképe Nagy Botond lehet.

Sok sikert kívánunk az elkövetkezendő években!

pség, erő, egyetérés

 #hajrálilák