SIKERES VOLT AZ UTE AKCIÓJADátum: 2021-12-18

Két autónyi ajándékot vitt az UTE nevében Budapest belvárosába, a Cipősdoboz Várba Benk András, jégkorong csapatunk kapitánya, valamint a klubvezetés képviseletében dr. Tahon Róbert, az UTE jogi igazgatója.


Az ajándékok a nehéz sorsú gyerekeknek a klub Megyeri úti székházában és az összes szakosztályban gyűltek. A sportolók, edzők, szülők, szurkolók és az egyesület dolgozóinak ajándékcsomagjait pénteken délután pakolta össze Benk András és Tahon Róbert, majd a több mint 100 dobozt elvitték az V. kerületi Városháza térre, a Cipősdoboz Várba.

 

Tahon Robert (2)

 

 “Az elmúlt néhány évben szerencsére egyre több sportklub és sportoló is csatlakozott az akcióhoz, eleinte inkább zenészek, színészek népszerűsítették a kezdeményezésünket - mondta Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója, aki személyesen fogadta az UTE által összegyűjtött ajándékokat. - Azt szeretnénk, ha minden társadalmi réteg dobozolna, mert ez egy nagyon szerethető dolog ilyenkor karácsonykor, mert tényleg rossz helyzetben élő gyerekeknek tudunk együtt örömet szerezni, a népszerű sportklubok, sportközösségek pedig kiváló gyűjtőpontok. Amikor pedig kiosztjuk ezeket az ajándékokat, akkor látjuk igazán az akció lényegét, amikor a gyerekeknek ott van az arcán a mosoly, és ugrálnak az örömtől.”

 

Benk Andras

 

Az UTE ebben az évben december elején csatlakozott a kezdeményezéshez, de dr. Tahon Róbert az átadáson azt mondta, hogy a klub jövőre szeretne jóval korábban csatlakozni a Baptisták akciójához.

 

“Fogalmazzunk úgy, hogy az idei két hetes akciót »próbaüzemnek« szántuk, és szerencsére azt látjuk, hogy ilyen rövid idő alatt is sikerült megszólítanunk a lila-fehér közösséget - mondta Tahon Róbert. - Nagyon köszönjünk a nehéz sorsú gyerekek nevében azoknak, aki ajándékokat juttattak el hozzánk, és természetesen a kollégáknak is, akik segítették a gyűjtésünk sikerét. A terveink szerint 2022-ben szeretnénk hivatalos gyűjtőpontot nyitni az egyik frekventált, forgalmas helyen található létesítményünkben, ahol már november végétől fogadjuk majd az adományokat.”

 

Az idei Cipősdoboz Akcióban körülbelül 50 ezer ajándékot juttatnak el a gyerekekhez a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai. Minden évben két-háromezer dobozt Erdélybe visznek Böjte Csaba atya családi gyermekotthonaiba, a többi dobozt pedig magyarországi nevelőotthonok, nevelőszülői hálózatok, nagycsaládos szervezetek osztják szét az ország kevésbé fejlett részein élő nehéz sorsú gyerekeknek. 

 

A Cipősdoboz Várban az akció szervezői december 19-én, vasárnap estig fogadják az adományokat.