TADISSI YVES MARTIAL IS A TÁMOGATOTTAK KÖZÖTT Dátum: 2020-12-11

34 magyar olimpikon tokiói felkészülését támogatja a Toyota


Az olimpiai és paralimpiai játékok világszintű mobilitási partnereként és a Magyar Olimpiai Bizottság platina fokozatú támogatójaként a környezetbarát hibrid elektromos modelljeiről ismert Toyota a magyar olimpikonok közvetlen támogatásából is kiveszi a részét. A világ legzöldebb autógyártója és a MOB bejelentette, hogy a vállalat a korábbi 28 helyett mostantól 34 olimpiai kerettag magyar sportoló tokiói felkészülését segíti egy-egy hibrid elektromos Toyota C-HR rendelkezésre bocsátásával. A koronavírus járvány miatt végül egy évvel elhalasztott, és így 2021. július 23. és augusztus 8. között megrendezésre kerülő 2020-as tokiói olimpia megkezdéséig 227 nap van hátra, így az olimpikonok felkészülésük legintenzívebb szakaszába léptek, ebben pedig, éppen a járványügyi kockázatok kivédése miatt különösen nagy szerepe van a rendelkezésre bocsátott autóknak.

 

Tadissi Toyota 3

A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert és a társadalmi felelősségvállalás számos területén aktív Toyota 2016-ban nyolc évre szóló együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal (NPB), 2017-ben pedig a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) platina fokozatú támogatója lett, járművekkel, mobilitási szolgáltatásokkal és megoldásokkal segítve az ötkarikás mozgalmat. A hazai sportolók és a remélt tokiói magyar eredmények szempontjából ugyanakkor még fontosabb az a nem mindennapi támogatás, amelynek keretén belül felkészülésüket segítendő immáron 34 magyar olimpiai kerettag sportoló kapott használatra egy-egy környezetbarát hibrid elektromos Toyota C-HR-t a 2021. július 23. és augusztus 8. között megrendezésre kerülő 2020-as Tokiói Olimpia végéig. A most átadott autók a Magyar Olimpiai Csapat szurkolói márkája, a Magyarock arculatának megfelelő szignalizációt kapott, így büszkén hirdetik a tokiói megmérettetésre készülő tehetséges magyar olimpikonok összetartozását.

Toyota 2

A támogatói programba az alábbi 34 sportoló került be, jogot szerezve ezzel a hibrid  elektromos Toyota C-HR használatára:

Barka Emese birkózás
Bicsák Bence triatlon
Bodonyi Dóra kajak-kenu
Cirjenics Miklós judo
Csernoviczki Éva judo
Csipes Tamara kajak-kenu
Demeter Bence öttusa
Fazekas Mária asztalitenisz
Gercsák Szabina judo
Gyapjas Balázs vitorlázás
Gyurátz Réka atlétika
Halász Bence atlétika
Kapás Boglárka úszás
Kasza Róbert öttusa
Késely Ajna úszás
Kovács Sarolta öttusa
Kozák Luca atlétika
Krausz Gergely tollaslabda
Lőrincz Tamás birkózás
Lőrincz Viktor birkózás
Lucz Dóra kajak-kenu
Major Veronika sportlövészet
Márton Anna vívás
Milák Kristóf úszás
Mohamed Aida vívás
Molnár Péter kajak-kenu
Péni István sportlövészet
Pergel Szandra asztalitenisz
Rasovszky Kristóf úszás
Rédli András vívás
Siklósi Gergely vívás
Szatmári András vívás
Tadissi Yves Martial karate
Vecsernyés Dávid torna

Tadissi Toyota 1

#HAJRÁLILÁK