KÁKOSY OLÍVIA ARANYÉRMES A PARASPORTOLÓK KÖZÖTTDátum: 2021-05-28

Beszámoló a 2021-es horvátországi Európa Bajnokságról


A horvátországi Porecben zajlott 2021. május 19-23 között kontinens viadal, melyen 9 versenyzőnk vett részt. A tíz súlycsoportból hétben az UTE versenyzője vívta ki a jogot (Molnár Réka, Holló Evelin, Pap Dorottya, Kiss András, Tadissi Yves Martial, Hidasi Tibor, Molnár Dániel)  a kvalifikációs versenyeken az indulásra, valamint a férfi formagyakorlatos Nagy Botond, valamint a parakaratés Kákosy Olívia képviselte hazánkat és az UTE-t az Európa Bajnokságon.

Kiss András Porec

Az EB első napján két UTE-s sportoló a hetedik, egy a kilencedik helyen végzett. Férfi formagyakorlatban a végig jól teljesítő Nagy Botondnak csak kevés hiányzott az éremmeccshez. A nők 68 kg-os súlycsoportjában a felnőtt Európa-bajnoki újonc Holló Evelin kellemes meglepetésre két fordulón is túlverekedte magát, egy győzelemre volt a bronzmérkőzés kiharcolásától, és végeredményben szintén hetedik lett.
Pap Dorottya aki szintén élete első világversenyén vett részt egy győzelem után a döntőbe jutó ellenfelétől kapott ki szoros meccsen, majd a vigasz ágon búcsúzva a 9. helyen végzett.
 
A második napon Kiss András is a 7. helyen végzett a poreci Európa-bajnokságon! Török, albán és orosz ellenfeleivel vívott harcias küzdelmeire büszkék vagyunk, és hisszük, hogy ez a szellemiség a jövőben még jobb helyezésekhez vezet.
Molnár Rékának és Tadissi Martialnak kitűnö hozzáállásuk ellenére ez az Eb nem hozott helyezést. Teljesítményükhöz ugyanúgy gratulálunk, és teljes szívvel készülünk a következő kihívásra.
Kákosy Olívia Porec 2021

A para-szakágban versenyző Kákosy Olívia aranyérmes lett a horvátországi Porecben zajló karate Európa-bajnokságon. A tanulásban akadályozottak mezőnyében induló magyar lány Eb-újoncként diadalmaskodott kategóriájában.

Porec csapat

Gratulálunk versenyzőinknek és a felkészítő mestereknek!

#HAJRÁLILÁK